Un castel pe ape...

Am plecat de la Swiss Vapeur Parc, nu inainte de a ne odihni un pic la un picnic pe iarba din fata parcului. Urmatoarea oprire a fost la Castelul Chillon (Château de Chillon), la o distanta de numai 30 minute fata de Parc.
Chateau de Chillon

Chateau de Chillon

Odata ce am ajuns la castel si ne-am intors privirea spre munte, am ramas impresionati de inaltimea la care trecea autostrada de pe care tocmai coborasem. De fapt acolo este mai mult decat o simpla autostrada, este Viaductul Chillon. Numele a fost dat dupa numele castelului. Cateva date tehnice: inaltimea viaductului fata de Lacul Leman este de 100 m iar lungimea de 2150 m. Viaductul a fost inaugurat inca din anul 1969. 
Viaductul Chillon
Viaductul Chillon
Autostrada vazuta din castel
Autostrada vazuta din castel

Zona este impanzita de diverse castele ce pt fi vizitate (Vevey, Moudon, Nyon, Copper, Prangins, Morges, La Saraz, Yverdon les Bains, Grandson, Oron, Ollon), dar Castelul Chillon este considerat unul dintre cel mai vizitate monumente istorice din Elvetia.
Castelele din regiune
Castelele din regiune

Primele datari despre castel sunt de aproximativ 1000 ani, datand de prin anii 1150.
Castelul Chillon
Castelul Chillon

Castelul are o lungime de aproximativ 100 m iar latimea de 50 m. Castelul este construit pe o stanca ce este ascunsa in apele lacului. Dimensiunile sunt limitate de aceasta stanca. Existenta acestei stanci calcaroase pe fundul lacului Leman a permis construirea castelului ca o adevarata fortareata.
Macheta castelului
Macheta castelului

Pe de o parte controlul asupra drumului, ce este foarte aproape de castel in acesta zona, iar pe de alta controlul asupra lacului ii confera un statut strategic pe ruta ce facea legatura tarilor vestice cu Italia. Accesul de pe tarm se face printr-un pod suspendat peste apele lacului. De fapt castelul, chiar daca se afla pe marginea lacului, este protejat si inconjurat pe toate partile de ape.

Vedere asupra lacului
Vedere asupra lacului

Sub castel se afla inchisoarea, o sala care este jumatate construita iar jumatate este sapata in piatra de sub castel. Inchisoarea da impresia de treaba neterminata.

Numeroase personalitati au marcat istoria castelului. Lordul Byron, este unul din ei si a scris in in 1816 „Prizonierul din Chillon”, o intamplare despre Bonivard un politician care a fost inchis aici in perioada 1530-1536. Numele lui Byron este inscriptionat pe unul din peretii inchisorii din castel. Alte celebritati care au fost marcate de castelul Chillon in scrierile lor au fost Jean-Jacques Rousseau si Victor Hugo.

Semnatura lui Byron
In interior
Curtea interioara a castelului

Impresiile lasate de acest castel au fost unele din cele mai frumoase. Exteriorul ofera privelisti deosebite si ocazia de a face fotografii unice, iar interiorul are cateva atractii ce nu pot fi ratate: inchisoarea si vederea din turn asupra Lacului Leman. De fapt, mi-as dori ca intro zi, sa revin aici cu un aparat foto mult mai bun pentru a face cateva poze cu castelul inconjurat de Lacul Leman.

Ne-am intors spre casa prin Vevey, o localitate ce merita vazuta.

Prin Vevey
Arhitectura moderna
___________________________________________________
Sfaturi utile:

Château de Chillon - http://www.chillon.ch/en/

- intrarea: 12 CHF/adult, 6 CHF copil (6-16 ani)
- durata de vizitare: aprox 1 ora



Toate articolele despre locurile vizitate in acest concediu le puteti accesa din:
____________________________________________________

Comentarii