La plimbare... cu trenul in miniatura...

Elvetia impresioneaza prin multe lucruri. Dincolo de peisaje, dincolo de renumita ciocolata, dincolo de ceasuri, un alt lucru impresionat este reteaua feroviara. Fie ca te plimbi cu TGV-ul, fie cu trenuri regionale sau cu vestitul Glacier Express. Elvetia ofera tot din acest punct de vedere: viteza, plimbare sau urcare pe munte. Si pentru ca realitatea trebuie sa aduca bani nu numai ca transport ci si ca distractie, elvetienii au facut Swiss Vapeur Parc, un parc feroviar in miniatura, situat in localitatea Le Bouveret, tocmai in capatul estic al Lacului Geneva. 
Swiss Vapeur Parc
Swiss Vapeur Parc

Aici totul este in miniatura: de la trenuri si pana la case si biserici. Frumos este ca de aceste lucruri se pot bucura nu doar copiii ci si adultii. Am vazut aici multi oameni in varsta, fericiti si relaxati de plimbarea cu trenul. Printre cladirile „micsorate” se pot admira Castelul Aigle, Biserica din Saanen, salile din Neuchatel, case traditionale din Elvetia, primaria, etc. Chiar si forme de relief, la o scara redusa, se pot regasi aici: de la lacuri pline de pesti si nuferi pana la un mic munte pe care urca o mica telecabina.
Gara
Gara
Lacul
Un loc de relaxare
La poalele muntilor
La poalele muntilor
Din tren
Vedere din tren
Interiorul bisericii
Interiorul bisericii
Eglise de Saanen
Placuta bisericii

Accesul in parc, se face pe baza unei stampile ce se aplica la una din maini. Pe baza acelei stampile am avut acces toata ziua la trenulete. Am avut voie sa iesim si sa intram, am putut sa ne plimbam ori de cate ori am vrut cu trenuletele, pentru ca biletul este limitat la o zi. In fata parcului, exista cateva zone verzi pe care se poate servi picnicul. De fapt, acesta se poate servi si in interiorul parcului, pe bancute special amenajate sau la masutele restaurantului.
Pod
Pod
Tren pe pod
Cu trenuletul pe pod

Parcul pune la dispozitie un numar de maxim 9 trenuri ce pot merge in acelassi timp. Sunt mai multe trenuri cu care te poti plimba: Golden Pass, trenul cu cremaliera, tren cu vagoane acoperite sau descoperite, tren cu locomotiva cu aburi sau diesel. Durata aproximativa a unei curse este de 12 minute. Trenuletele circula pe un traseu destul de intortocheat, trecand peste podulete, prin tuneluri sau pe viaducturi. Parcul ofera alaturi de plimbarea cu trenuletelul si posibilitatea de a te plimba la pas sau de a admira depoul unde sunt tinute locomotive de dimensiune foarte mica. 
Locolotive cu aburi
Locomotive cu aburi
Depoul
Depoul

Aleile te plimba printre lacuri si casute iar in orice moment trebuie sa fii atent pentru ca nu stii cand te poti intalni cu trenul. Pentru a fi totul cat mai real, drumul este barat de semanlizatoare acustice sau de bariere.
Lacul
Lacul
Peste
Plin de pesti

Ne-a placut atat de mult la Swiss Vapeur Parc incat am hotarat ca la urmatoarea vizita in Elvetia sa ne intoarcem din nou in acest loc.
Alpii
Pe drumul de intoarcere
____________________________________________________
Sfaturi utile:

Swiss Vapeur Parc 


- intrarea: 15 CHF/adult, 13 CHF copil (4-16 ani)
- parcare gratis la intrare


Toate articolele despre locurile vizitate in acest concediu le puteti accesa din:
____________________________________________________


Comentarii